Skærmbillede fra Skolemillionæren:
Skolemillionæren er meget enkelt at bruge. Klik med musen på den af de fire svarmuligheder du ønsker at gætte på. Eller klik på en af de tre livliner og få et råd fra en ven eller publikum eller få fjernet to af de forkerte svar.

Hvis du er helt på den, kan du vælge at stoppe så din gennemsnitsscore ikke ryger helt ned.

På top10-listen er det muligt at se, hvem der har opnået den højeste gevinst eller hvem der i øjeblikket har det højeste gennemsnit.

 

 

 

Skærmbillede fra Skolemillionæren (menupunkt filindstillinger):
I filindstillingerne er det muligt at vælge hvilke spørgsmålsfiler der skal medtages i quiz'en.

Marker en fil fra venstre filliste og tryk på 'Tilføj' eller dobbeltklik på filen for at medtage den i quiz'en. På ovenstående skærmbillede er kun filen 'Diverse.csq' medtaget-

Det er muligt at medtage op til 20 filer og i alt 30000 spørgsmål af gangen i Skolemillionæren.

Filindstillingerne giver en lærer mulighed for at vælge, hvilke spørgsmål en elev skal testes i.

 

 

 

Skærmbillede fra programmet til at lave spørgsmål selv:
Med Skolemillionæren følger et lille program til at lave sine egne spørgsmål med.

Programmet virker helt enkelt ved at man udfylder spørgsmålsfeltet med et spørgsmål og de fire svarfelter med fire forskellige svarmuligheder. Derefter angiver man i rubrikken 'Rigtigt Svar', hvilken af de fire svarmuligheder som er den rigtige. Endelig skal man angive sværhedsgraden fra 1-5. Hvis spørgsmålet får sværhedsgraden 1, så udtrækkes spørgsmålet kun som et af de tre første (dvs. spørgsmålene til 1000 kr., 2000 kr. og 3000 kr.). Får spørgsmålet sværhedsgrad to kan det udtrækkes mellem spørgsmålene til 4000 kr., 5000 kr. og 8000 kr., osv.

Spørgsmålene gemmes i en fil under et selvvalgt filnavn, og kan herefter anvendes i Skolemillionæren. I menu-punktet 'Filindstillinger' kan man angive at den nye fil skal medtages i quiz'en.

Det er således muligt for en lærer at stille spørgsmål til et bestemt emne eller undervisningsforløb.

Skolemillionæren kan med dette lille program anvendes til repetition og evaluering af undervisningsforløb eller til træning af bestemte opgaver.

Programmet til at lave egne spørgsmål med, er så enkelt at eleverne nemt selv kan lave spørgsmål til hinanden.

Det giver en ekstra dimension på brugen af Skolemillionæren, når eleverne kan stille spørgsmål til hinanden. Det stiller krav om, at de ved noget om det emne, der skal stilles spørgsmål i når der også skal angives fire svarmuligheder der ikke bare er grebet ud af den blå luft. Det giver også anledning til ekstra fordybelse, når eleverne prøver at finde på nogle svære spørgsmål som kammeraterne skal have svært ved at svare på.

Skolemillionæren kan således bruges som et ekstra 'krydderi' på undervisningen, som et led i repetition, evaluering, øget fordybelse eller bare underholdning!